I går fik vi burgere til aftensmad. Rigtig søndagsmad!
Vi lavede nogle hjemmelavede vegetarbøffer, som blev en succes. Konsistensen er blød indeni, og super sprød udenpå, og så smager de vildt godt.
Opskriften er inspireret af en Politiken-opskrift …..
Dette skal du bruge til de lækreste veganer burger-bøffer:
- 500 gram champigoner
- 1 stort løg🧅
- 1 dåse kidneybønner
- 2 dl grove basmati ris
- 2 spsk sød chilisauce
- 3 spsk soyasauce
- 1 spsk salt
- 1 tsk grov peber
- 1/4 tsk røget paprika
- 100 gram havregryn
- 2 spsk speltmel
Sådan gør du: - Kog ris efter pakkens vejledning.
- Hak champignoner og løg fint, og steg dem på panden til champignonerne ikke længere sejler i væske.
- I en foodprocessor blendes kogte ris, stegt løg og champignoner, afdryppede kidneybønner, samt salt, paprika, peber, soya og chilisauce.
- Massen skal være tyk og grynet. I den blendede masse røres mel og havregryn i med en ske, og så er farsen klar!
- Form bøfferne i en lille håndflades størrelse, drys dem med lidt mel, og steg dem sprøde i evt. kokosolie på panden.
De smagte skønt i burgere med aioli og hjemmesyltede rødløg. Men de kan helt sikkert bruges til en masse andet.
Skriv et svar