Rødbedetærte med feta
Fra nu af vil langt de fleste opskrifter også være glutenfrie. Årsagen er at min stofskiftesygdom Hashimoto, højst sandsynligt bla. skyldes, at jeg ikke kan tåle gluten. Det er let nok at undgå, hvis bare jeg laver stort set alt mad fra bunden og det ligger mig jo heldigvis ikke så fjernt.
Denne rødbedetærte er super god, den kan også laves med feta men, hvis der er noget i denne verden som jeg får væmmelsesrystelser over, så er det fået og gedeost, så jeg bruger en god feta af komælk, vist også kaldet salatost;-)
Her er hvad du skal bruge:
- 1,5 dl havremel
- 1/2 tsk salt
- 1,5 dl fuldkorns majsmel
- 50 g smør
- 1/2 dl vand
- 4 æg
- 1 1/4 dl mælk
- 100 g feta
- lidt flydende honning
- 1 håndfuld valnødder
- 1 porre
- 3 fed hvidløg
- 400 g rødbeder
- salt og peber
Sådan gør du:
- Lav først bunden ved at blande mel, smuldret smør, salt og vand. Justér selv vandet!. Mas ned i et smurt tærtefad. Bag ved 200 grader i 10 min.
- Skræl rødbede og gør porre og hvidløg klar. Kom alle tre ting i foodprocessoren og hak fint.
- Steg det i olie på panden, drys med sal og peber og steg til det er faldet sammen og blevet blødt.
- Pisk æg, mælk, salt og peber og smuldr feta i. Kom massen oven på tærten og rødbedesnasket ovenpå 😉 placer valnødder som du lyster og svift lidt honning ud over hist og her.
- Bag videre i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.
Skriv et svar