Her en flødebollevariant med mocca-smag. Modsat alt andet her på siden er disse propstop fyldt med sukker men jeg har en svaghed for flødeboller, så den sukker tæller ikke ;-).
Til mocca flødeboller skal du bruge:
- 0,6 dl vand (60 g)
- 150 g sukker
- 80 g glukosesirup
- 1 tsk vaniljepulver (ægte)
- 100 g æggehvider (ca. 3-4 stk.)
- 2 spsk sukker
- 3-4 tsk neskaffe
Bunde: - 150 g mandler og/eller mandler
- 50 g havregryn
- 200 g sukker
- Æggehvide (køb en pakke pasteuriseret og brug ca 2 bægre)
Overtræk: - 300 g chokolade
Hvordan laver du mocca flødeboller: - Bundene laves ved, at sukker, nødder og havregryn blendes indtil helt fint i foodprocessoren, æggehvide kommes i indtil det bliver en tyk masse som egner sig til at lave små runde bunde med.
- Bag indtil svagt lysebrune ved 180 grader.
- Put vand, glukosesirup, sukker og vanilje i en gryde og kog op indtil termometeret siger 117 grader. I mellemtiden skal hviderne piskes med de 2 spsk. sukker.
Når det er 117 grader tages det af varmen og tilsættes i en tynd stråle de piskede hvider, mens der fortsat piskes på højeste trin i ca. 15 min indtil det er helt stift. - Pisk til sidst de 2-3 tsk neskaffepulver i indtil opløst. Smag efter..
- Put det i en bollesprøjte og sæt en top på hver bund, lad stå i ca 30 min på køkkenbordet.
- Smelt chokolade over vandbad og overtræk dem.
Skriv et svar