• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Storfamilien logo

  • Forside
  • Opskrifter
  • Interessante emner
  • Lifestyle i storfamilien
  • Holy House

juli 21, 2020

Mikkels persillepesto

Denne er pesto er både billig at lave og smager simpelthen så godt. Gør dig umage med, at smage den til, indtil den sidder lige i skabet. Perfekt til nye kartofler og alt muligt andet.

Det skal du bruge:

  • En stor dusk kruspersille (ca 2 store håndfulde, gerne direkte fra køkkenhaven eller den lokale bazar)
  • 3 dl god olivenolie
  • salt og peber
  • Citronsaft
  • ca 1,5 dl Solsikkekerner (alt efter hvor tyk pestoen ønskes)

Sådan gør du:

  • Skyld persillen og pil de store stilke fra.
  • Kom persillen op i en høj beholder og hæld tre dl olivenolie ovenpå. Tilsæt salt og peber og blend med stavblenderen (alternativ foodprocessoren).
  • Blend til persillen er nogenlunde findelt, men ikke helt udblendet.
  • Smag til med citronsaft, ca 2 spsk.
  • Afslut med at komme solsikkekernerne ned i pestoen og blend kort til ønsket konsistens.
    Jeg foretrækker den rimelig grov.

Brug den som tilbehør til nordisk mad, nye kartofler, æg, salater, pølsebord osv.

Tip: Pestoen kan varieret i mange toninger. Du kan evt. tilsætte parmesanost, vesterhavssost eller hvidløg (som så skal blendes med sammen med persillen).

Kan opbevares et par dage i beholder med låg i køleskabet.

Skrevet i: Nyheder, Opskrifter

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Følg os på insta

Mit nye tiltag- vildt spændende

Footer

Banankage med valnødder og orangesmag

Dahl med blomkål og kartofler

Gulerodskage med fløde­skum og kanel­knas

Copyright © 2025 Storfamilien on the Brunch Pro Theme