Kyllingchili deller i soja
Det er langt fra hver dag der er kød på programmet men det sker. Vi er hverken veganere eller vegetarer og især mine store knægte, ville nok flytte hjemmefra før tid, hvis det forholdt sig således.
Jeg er for øvrigt også selv for vanvittigt et madhovede til at ville udelukke, så stor en fødevaregruppe og så er jeg der udover også helt umulig, hvis der er noget jeg ikke må få, så tænker jeg kun på at få det!! 😉
Her nogle lækre kyllingedeller vendt i soja.
Du skal bruge:
- 800 g hakket kyllingekød
- 2 tsk salt
- 2 æg
- 3 chilier
- friskkværnet peber
- 5 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- Et bundt forårsløg
- soja
Dressing:
- yougurt naturel
- sambal olek
- honning
- evt. salt og peber
Sådan gør du:
I foodprocessoren blender du chilierne og forårsløg til de har hakket fint. Dernæst balnder du resten i og rører godt til massen er egnet til at forme til frikadeller. Jeg valgte at bage dem i ovnen, det er naturligvis langt lettere og hurtigere. Med to spiseskeer på bagepapir i ovnen i 180 grader og vistnok ca 20 min eller til de ser fine bagte og lysebrune ud.
Når de kommer ud og lige har stået lidt steger jeg dem af en en wok i soja. Altså godt med soja i wokken, fyr op og sprød steg dellerne godt indsmurt i soja, så det næsten skifter farve.
Rør dressingen og smag til. Jeg har ikke lavet mængdeangivelser da det er meget individuelt hvor stærk den skal være. du kan selvfølgelig også bruge creme fraiche eller andre surmælksprodukter.
Jeg serverede en stor skål salat til.
Skriv et svar