• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Storfamilien logo

  • Forside
  • Opskrifter
  • Interessante emner
  • Lifestyle i storfamilien
  • Holy House

april 19, 2020

Cajun-style røde bønner og ris

Denne her ret er en sund vegetarudgave af en tradiotinel Louisiana dish.

Du skal bruge:

  • 500 g kidney bønner, iblødsat over natten og kogt
  • 1 løg i skiver
  • 1 grøn peberfrugt, i tern
  • 2 stilke bladcelleri
  • 6 fed hvidløg, most (ca 1 spsk, jeg bruger en hvidløgspasta fra vores bazar)
  • 2 spsk persille, plus lidt mere til pynt.
  • 1 spsk hot chilisauce
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/8 tsk cayenne peber
  • 2 laurbærblsde
  • 9,5 dl grøntsagsboullion
  • 3 dl brune ris
  1. Gør bønnerne klar.
  2. Over medium varme sauter peberfrugt og selleri, indtil de er en smule brune, ca 8-10 minutes. Tilsæt hvidløg.
  3. Tilsæt persille, hot sauce, timian, paprika, salt og peber; bland det godt med grøntsagerne. Sauter ca et minut.
  4. Tilsæt kidneybønner, laurbærblade og grøntsagsbouillion. Lad det simre; put låg på, skru ned og lad det simre and 1 time og 15 min. Tag låget af; lad simre uden låg i 15 minuter.
  5. Kog ris i følge pakkens anvisning
  6. Tag ca.1/4 of retten op i en blender eller food processor; blend indtil det er jævnt. Put det tilbage i gryden og rør.
  7. Smag til og put evt. mere i af de forskellige krydderier.
  8. Server bønnerne med ris (jeg puttede rosiner og gurkemeje i risen, bare for sjov) og friskhakket persille .

Hvis retten bliver for tynd kan den evt. jævnes med noget majsstivelse..

Skrevet i: Aftensmad, Nyheder, Opskrifter

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Følg os på insta

Mit nye tiltag- vildt spændende

Footer

Banankage med valnødder og orangesmag

Brun linse kokos-gryde

Gulerodskage med fløde­skum og kanel­knas

Copyright © 2025 Storfamilien on the Brunch Pro Theme