Denne her ret er en sund vegetarudgave af en tradiotinel Louisiana dish.
Du skal bruge:
- 500 g kidney bønner, iblødsat over natten og kogt
- 1 løg i skiver
- 1 grøn peberfrugt, i tern
- 2 stilke bladcelleri
- 6 fed hvidløg, most (ca 1 spsk, jeg bruger en hvidløgspasta fra vores bazar)
- 2 spsk persille, plus lidt mere til pynt.
- 1 spsk hot chilisauce
- 1 tsk timian
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1/8 tsk cayenne peber
- 2 laurbærblsde
- 9,5 dl grøntsagsboullion
- 3 dl brune ris
- Gør bønnerne klar.
- Over medium varme sauter peberfrugt og selleri, indtil de er en smule brune, ca 8-10 minutes. Tilsæt hvidløg.
- Tilsæt persille, hot sauce, timian, paprika, salt og peber; bland det godt med grøntsagerne. Sauter ca et minut.
- Tilsæt kidneybønner, laurbærblade og grøntsagsbouillion. Lad det simre; put låg på, skru ned og lad det simre and 1 time og 15 min. Tag låget af; lad simre uden låg i 15 minuter.
- Kog ris i følge pakkens anvisning
- Tag ca.1/4 of retten op i en blender eller food processor; blend indtil det er jævnt. Put det tilbage i gryden og rør.
- Smag til og put evt. mere i af de forskellige krydderier.
- Server bønnerne med ris (jeg puttede rosiner og gurkemeje i risen, bare for sjov) og friskhakket persille .
Hvis retten bliver for tynd kan den evt. jævnes med noget majsstivelse..
Skriv et svar