
Jeg elsker simpelthen, at lave de her kæmpebowls. I en almindelig size familie kan det være super fint, at portionsanrette dem, som man får på cafeerne men her i firmaet synes jeg det er sejere at lave en kæmpe fælles skål, som man så tager af. Men nu er jeg jo også fan af kæmpe skåle med mad ;-).
Det skal du bruge:
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 bakker champignon
- 2 dåser kikærter
- 5 spsk tamari
- 5 spsk risvinseddike
- 3 spsk ahorn sirup (rørsukker kan også bruges)
- 2 spsk majsstivelse
- salt/peber
- 1 butternutsquash
- 3 avokadoer
- lidt sesamfrø
- lidt citronsaft
- Havreris, quinoa, bulgur e.l.
Skær butternutsquash i firkanter, vend dem i olivenolie og drys med friskkværnet salt og peber. Fordel på en bageplade og bag ved 200 g varmluft i 1/2 time. Vend dem en enkelt gang undervejs.
Kog havreris eller hvad du nu har valgt.
Hak hvidløg og løg og sauter på en pande til de er gennemsigtige. Tilsæt skrivskårne svampe. Svits til de er lidt brunede og bløde. Tilsæt kikærter, tamari, risvinseddike, sirup, majsstivelse og evt lidt vand, hvis der ikke er nok til, at danne en sauce af.
Skær avokadoerne i tern og sprøjt lidt citronsaft over.
Så anretter du det i en stor skål. Jeg dryssede lidt chiliflager og sesam henover og serverede tynde skiver af nogle flute jeg bagte igår. Flutene blev penslet med olivenolie og drysset med hvidløgsgranulat og havsalt og så lige ristet i ovnen.
Alle kunne lide det, selv babyen sad med sine små fedtede fingre og kørte kikærter ind.
Velbekomme venner

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.