• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Storfamilien logo

  • Forside
  • Opskrifter
  • Interessante emner
  • Lifestyle i storfamilien
  • Holy House

januar 13, 2021

Falafelbowl med quinoa

Jeg har altid et eller andet form for madflip kørende og i disse tider er det bigbowls. Jeg har ikke så meget tid da Julius på 1 år seriøst skal mandsopdækkes konstant, så når jeg tænker aftensmad er første prioriteten, at det skal gå hurtigt og selvfølgelig stadig være sundt.
Vi har også andre ting som skal medtænkes f.eks er Mikkel ved at få en lille vommi og det er han ikke helt stolt over, og det er jo med at tage den slags bugflæsk i opløbet.
Jeg skriver ikke som sådan mængdeangivelser i denne opskrift, da du bare bruger den mængde du har lyst til og som passer til det antal I er. Vil også anbefale at portionsanrette hvis du har tid og lyst.
Jeg valgte i denne omgang, at købe falaflerne, da jeg ikke havde så meget tid men de kan selvfølgelig også laves selv. Det smarte ved den store kæmpe skål er dog, at man lige kan tage lidt mere af det man bedst kan lide og ligeså med det som ikke lige frister lige så meget.

Du skal bruge:

  • Hvid quinoa
  • Frisk grønkål (du kan ikke se det på billedet men hele bunden er dækket af grønkål)
  • Falafler (fåes på frys i Rema)
  • Agurk
  • Edamamebønner
  • Appelsin
  • Rødløg
  • Avokadoer
  • Citronsaft
  • drys: ristede nødder/kerner

    Dressing:
  • Purløg
  • Kruspersille
  • Salt/Peber
  • Citronsaft
  • Cremefraiche


    Kog quinoaen som anvist på pakken. Vend det i en spsk smør og lidt havsalt.
    Skyld grønkålen, tør den i et viskestykke og skær den fint ud.
    Steg eller bag falaflerne.
    Skær avokadoerne i skiver og sprøjt lidt citronsaft på.
    Skær agurk i skiver.
    Hæld kogende vand over bønnerne.
    Rist kerner på en tør pande eller brug nogle færdigristede.
    Sær rødløg og appelsin i skiver.
    Lav dressing ved at klippe purløg (jeg brugte 1/2 l cremefraiche, em hel potte purløg og en hel potte persille), hakke persille og bland det i cremefraichen. Smag godt til med salt og peber og en pæn slat citronsaft.

    Now the funny part: Anret i kæmpeskål eller portioner, er sikker på du kan gøre det meget pænere end jeg.


    Tilbehør: ristet rugbrød; pensl rugbrødsskiver med olie og drys med hvidløgsgranulat og havsalt, rist i ovnen til de er svagt gyldne.

Skrevet i: Aftensmad, Nyheder

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Følg os på insta

Mit nye tiltag- vildt spændende

Footer

Banankage med valnødder og orangesmag

Spaghetti med beluga sauce

Gulerodskage med fløde­skum og kanel­knas

Copyright © 2025 Storfamilien on the Brunch Pro Theme