Denne her suppe smager ærligtalt totalt godt, selv Alfred på 6 år guffede to portioner. Jeg puttede lidt ekstra hvidløg og faktisk ret meget lemonsaft i da jeg smagte den til tilsidst.
Du skal bruge:
- 2 blomkål
- 6 spsk kokosolie
- 2 løg
- 2 porre
- 1 dåse tomatpuré
- 4 fed hvidløg
- En stor klump revet ingefær (ca 4-5 cm)
- 2 spsk karry
- 4 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 2,4 l grøntsagsbouillion
- 2 dl gule ærter
- 2 laurbærblade
- lemonsaft
- salt og peber
- 2 tsk Garam masala
Tag den ene blomkål og skær det i skiver, smør det godt med olie og drys med havsalt og peber. Rist det i ovnen ved 200 grader indtil de er ristede i kanterne og svagt lysebrune, ca 20 min.
I en stor gryde sauter løg, hvidløg og porre intil de er gennemsigtige.ca 5-7 min.
Put tomatpuré, ingefær, karry og spidskommen i. Steg med indtil det dufter dejligt af krydderier.
Tilsæt bouillionen, gule ærter, det andet blomkål i buketter, laurbærblade og lad småkoge i ca 45 min.
Blend og smag til med salt, peber, Garam masala og limesaft.
Hæld i serveringsskål og læg de ristede blomkål i overfladen lige inden servering.
Vi spiste skønne surdejsboller til.
Skriv et svar