YES!! Jeg har lavet de perfekte surdejsboller. I de her hjemmedage er surdej ved at blive omdrejningspunktet i mit liv (ældste datter)… Lidt sørgeligt kunne man sige, men også meget lækkert og lærerigt.
….
3.gang er lykkens gang, og jeg vil påstå, at jeg nu på mit 3. forsøg har fået de perfekte surdejsboller!
Sprød skorpe, sej midte med massere af store lufthuller og nærmest vigtigts; Fantastisk smag..
…..
Kunne du være interesseret i opskriften??
Selvfølgelig er du det!
Here goes… Den er til ca. 25 boller:
- 1 liter vand
- 5-10 gram gær (kan sagtens undlades hvis surdejen er meget aktiv)
- 800 gram hvedemel
- 200 gram groft rugmel
- 100 gram fuldkornshvedemel
- 2 spsk salt
- 2 spsk honning
- 2,5 dl surdej
Sådan gør du:
Rør gær, honning, og surdej ud i vandet stille og roligt. Bland alle slags mel og salt i en anden skål. Tilsæt mel lidt af gangen mens røremaskinen rører på lav hastighed.
Når alt melet er i, slukkes maskinen, og dejen står i 30 min. Efter 30 min skal røremaskinen give alt hvad den kan trække, altså høj speed, indtil dejen begynder at slippe siderne.
Når dejen slipper siderne fordeler du den i 2 plasticbøtter smurt med olivenolie. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur, og sæt den derefter i køleskabet i 12 timer.
Efter de 12 timer, tages dejen ud på køkkenbordet i 2 timer for at “vågne”.
Form bollerne som ønsket, men vær forsigtig med dejen, da du gerne vil beholde alle luftboblerne.
Bag bollerne ved 250 grader i 17 min.
Enjoy.
Skriv et svar