
En dejlig efterårssuppe.
Det skal du bruge:
- 3 spsk smør
- ca 2 kg gulerødder
- 6 løg
- 5 fed hvidløg
- 3 tsk gurkemeje
- 2 tsk spidskommen
- 1,5 l vand ( eller til gulerødderne er rigeligt dækket)
- 4 grøntsagsbuillonterninger
- 6 spsk lime eller citronsaft
- 4 spsk revet ingefær
- salt og peber
- 2 dl piskefløde
Topping: - Friskhakket persille
- kikærter, mængde efter behov
- olivenolie
- kryddersalt/hvidløgssalt eller peber
- alm salt og peber
- creme fraiche
Sådan gør du: - Vend de udblødte og kogte kikærter (eller dem fra dåse) i en skål i olivenolie. Rør godt med krydderier på. Jeg brugte kryddersalt, hvidløgspeber og godt med almindeligt salt og peber. Smag til undervejs, de må gerne være godt krydret.
- Spred dem ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem øverst ind i ovnen, som er kold. Tænd ovnen på varmluft 225 grader og giv ærterne ca 25 min til de er lysebrune og sprøde.
- Skær alle gulerødderne i små stykker, hvis de er økologiske behøves du ikke skælle dem først. Skær også løgene i små både.
- Smelt smøren i en stor gryde. Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier i ca 3-4 minutter ved relativ høj varme.
- Tilsæt vand og boullionterninger. Kog indtil gulerødderne er bløde.
- Blend suppen og tilsæt lime, ingefær og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
- Kom fløde i, kog kort op og server med sprøde kikærter, cremefraiche og friskhakket persille.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.