Endnu en udgave, nu med tahin. Lexi, lexi, lexi… Brug det som drys oven på din daglige havregryn.
Du skal bruge:
- 6 dl grovvalset havregryn
- 2 dl nødder eller mandler, grovhakket.
- 1 dl tahin
- 1 dl honning eller ahornsirup
- 3 spsk kokosolie
- 2 tsk vaniljepulver
- 3/4 tsk havsalt
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- 2 spsk sesamfrø
- 1/2 dl kokosmel
Sådan gør du:
- Varm ovnen til 140 grader varmluft. Gør en bageplade med bagepapir klar.
- Bland alle de tørre ingredienser.
- I en skål skal du blande tahin, honning, kokosolie, vanille, salt, kardemomme og kanel. Smelt det evt lidt på komfuret eller i mikrooovnen med mindre det allerede er flydende.
- Bland indholdet af de to skåle sammen.
- Spred ud på bagepapiret og bag ca 25 min. Hvis det stadig er meget vådst og ikke så gyldent, kan du lige skrue ned til 100 grader i 5-10 minutter mere, eller indtil granolaen er gyldenbrun.
Den bliver først sprød når den bliver kold (bare så du ikke bliver ked af det, og tror det hele er mislykket ;-))
Skriv et svar