Jeg elsker morgenmad og især surmælksprodukter med mysli. Jeg synes dog, at rosiner er utrolig belastende i en mysli. Af en eller anden grund er der nærmest altid rosiner i dem man køber. De super gode myslier koster det hvide ud af øjene, og dem som smager virkelig godt, er ofte usunde. Så jeg har prøvet, at tænke sundhed som værende det vigtigste i denne mysli og smag naturligvis. Derfor olivenolie og forholdsvis lidt sukker. Jeg brugte mandler og cashewnødder, det var slet ikke tosset.
Du skal bruge:
- 8 dl grovvalset havregryn
- 1 tsk havsalt
- 2 tsk kanel
- 1 dl oliven olie
- 1/2 dl ahorn sirup
- 2 tsk vanilje extract eller pulver *
- 3 dl hakkede nødder eller mandler
- 1/2 dl kokosmel
- 1/2 dl solsikkekerner
- 1/2 sesamfrø
*(Vaniljepulver er ikke det samme som vaniljesukker! Vaniljepulver er lavet på ren Bourbon-vanilje, og indeholder ikke tilsat sukker)
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 165 grader (varmluft). Put bagepapir på 2 plader.
- Mix alle granola ingredienserne sammen i en skål. Spred det ud på de to bageplader.
- Bag i 25 minutes, indtil det bliver gyldentbrunt. Hold godt øje da det hurtigt kan blive brændt.
- Lad det blive helt koldt inden det puttes over i en beholder.
Skriv et svar