
En stor lasagne til ca 8 personer.
Det skal du bruge:
- Olivenolie
- 1 kg gulerødder
- 2 peberfrugter
- 2 squash
- 3 løg
- 1/2 tsk salt
- 75 g spinat
Tomatsauce :
- 2 dåser hakkede tomater
- Et bundt frisk basilikum
- 4 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk chiliflager
Dessuden:
- 900g hytteost
- 1/2 tsk salt
- Peber
- Grove lasagneplader
- 200g mozzarella
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen 225 grader.
- Hak alle grøntsagerne fint i foodprocessoren, ikke til en sauce men grovhakkede. Steg i olivenolie i 8-12 minutter.
- Rør den friske spinat i og steg med 1 minut, hvorefter blandningen tages af varmen.
- Blend alle tingene til tomatsaucen i foodprocessoren og smag det lige til.
- Hæld tomatsaucen over i en skål og rens foodprocessoren. Blend halvdelen af hytteosten.
- Bland grøntsagsblandningen med den blendede hytteost og bland derefter resten af hytteosten i.
- Tilsæt salt og peber.
- Nu pensler du et lasagnefad med olivenolie. Læg et lag tomatsauce, grove lasagneplader, grøntsagssauce, plader, tomat sauce osv. Slut med tomatsause og mozerella på toppen. Du kan selv styre, hvor mange lag plader, du vil have i.
- Put den i ovnen med sølvpapir eller bagepapir over. Bag i 18 min, så tag papiret af og bag videere i 10-12 min, indtil den er svag lysebrun.
- Lad lasagnen stå 15-20 min og pynt evt med lidt frisk basilikum.
Server med frisk salat.
Velbekomme 😉
Skriv et svar