
Altså den indeholder alle de krydderier, som høre den søde juletid til og et skvæt rom. Så kører det meget godt alt sammen. Glædelig jul venner og husk, at denne kage er bedst dagene efter den er bagt. Opbevar i køleskabet og nyd med en god kop kaffe eller julete.
Du skal bruge:
- 2 dl havregryn
- 300 g kogte kikærter (efter posens anvisning)
- 1 spsk kokosolie
- 1 banan
- 1,5 dl mælk evt plantemælk
- 2 spsk spsk honning
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 kvivspids cayennepeber
- 2 spsk rom
- fintrevet skal fra en øko appelsin
Fyldet ovenpå:
- 50g chokolade
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 håndfuld dadler
- 1 håndfuld valnødder
- 1/2 tsk rent vaniliepulver
- 1 tsk kanel
Altså! frem med foodprocessoren, blend først havregrynene til mel, blend kikærterne med og kom resten af ingredienserne i en af gangen. Blend godt.
Put i en smurt springform eller lignende i samme størrelse.
Lav fyldet ovenpå ved at hakke tørret frugt, chokolade ,nødder og mandler groft i foodprocessoren sammen med kanel og vanilje. Put fyldet oven på kagen og pres det lidt ned med dejskraberen.
Bag ca 27 min i varmluftovn ved 175 grader. Den skal blive pænt lysebrun og lidt crispy i kanterne.
Køl af.
Den smager utrolig lækkert, faktisk nok den bedste julekage jeg nogensinde har smagt, men husk nu først at spise af den, når den har stået hele natten i køleskabet. Hvis du kan lidt den endnu mere krydret putter du bare lidt mere af alle krydderierne i
Skriv et svar