Denne kikærte karry-suppe smager så meget bedre end den ser ud. Jeg blev inspireret af en opskrift i Samvirke. Kan virkelig anbefales, sørg for at kikærterne får lidt farve når de ristes i gryden og smag rigeligt til med salt, peber og citronsaft til sidst. Drys godt med hakket koriander og bag et dejligt brød til, hvis du ikke er verdensmester i at bage brød, kan du blive det i min bageskole.
Til kikærte karry-suppe skal du bruge:
- 2 løg
- 6 fed hvidløg
- 1 knold ingefær ( str stor valnød )
- 1,5 spsk garam masala
- 2 tsk gurkemeje
- 3 dåser kikærter
- 300 g blomkål
- 3 dåser kokosmælk
- 3 dl grøntsags bouillon ( 2 terninger)
- 300 g edemamebønner
- Citronsaft
- 1 bundt koriander
Sådan laver du kikærte karry-suppe:
- Hak hvidløg og ingefær fint i foodprocessoren.
- Tilsæt løg som hakkes lidt grovere.
- Kom 3 spsk olie i en gryde og varm det op tilsæt løg og ingefær, svits et par minutter.
- Tilsæt garam masala , gurkemeje og kikærter, svits i 4-5 minutter indtil de tager lidt farve.
- Tilsæt små stykker blomkål, lidt salt, peber og kokosmælk.
- Tilsæt boullion og lad simre i ca 1/2 time.
- Smag til med salt, peber og citronsaft (rigeligt).
- Drys hakket koriander ud over ved servering og evt lidt chili.,
- Jeg serverede med spinatbrød.
Enjoy venner😘 - Bag et godt brød
Skriv et svar