Efterårshyggen raser i mine blodåre. Vi er på besøg hos min mor og jeg har medbragt hjemmebag. En selvopfunden banankage med tahin. Jeg er nået dertil i mit bageliv, at jeg simpelthen ikke er til kager fyldt med raffineret sukker. Jovist de smager da dejligt men utilpasheden kommer med det samme. Med denne her type kage, som stadig er sød, bliver jeg ikke det mindste utilpas og ej heller plaget af dårlig samvittighed.
Du skal lave den dagen før den skal spises og så lade den stå natten over i køleskabet, så bliver den bedst.
Du skal bruge:
- 2,5 dl havregryn
- 5 dadler
- 3 små bananer
- 3 æg
- 2 spsk skyr
- 3 spsk tahin
- 1 tsk vanilje
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
topping:
- En håndfuld nødder
- Sesamfrø (drys ud over som du lyster)
- Mørk chokolade (100g brugte jeg)
Sådan gør du:
- Blend havregryn i en foodprocessor. Blend dadler med, put bananer, æg, skyr og tahin i. Blend til det er helt ensartet.
- Put bagepulver, salt og vanilje i og blend kort.
- Held det i en smurt springform, Hak nødder og chokolade.
- Spred sesam, chokolade og nødder over kagen og bag ved varmluft 180 grader i ca 35 min.
Skriv et svar