Et sundt brød som er lidt længe undervejs men bestemt vær at vente på. I denne version er der en håndfuld valnødder i men vær gerne kreativ og put andre slags nødder i eller chokoladestykker.
Du skal bruge:
- 4, 5 dl havregryn
- 1 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 3/4 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk muskat
- 3 bananer, mosede
- 1 stor gulerod, fintrevet ca 1-2 dl
- 1/2 dl akacie honning
- 1 dl plantemælk
- 1/2 dl olie
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 æg
- en håndfuld grofthakket valnødder
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Gør en rugbrødsform klar med bagepapir eller smør den.
- Bland alle ingredienserne. Held i form, put i ovnen og bag i 35 min uden at åbne lågen. Sluk ovnen og lad den stå derinde yderligere 10 min. Så skulle den gerne være gennembagt,(hvis ikke tænder du ovnen og bager videre indtil den er færdig). Brug en tandstik og stik ned i, hvis der intet hænger ved, er den færdig.
- Lad den køle af. Dæk den til og stil i køleskabet over natten. Den smager så meget bedre på dag 2 og 3.
Skriv et svar