• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Storfamilien logo

  • Forside
  • Opskrifter
  • Interessante emner
  • Lifestyle i storfamilien
  • Holy House

maj 3, 2025

Tropisk indisk sol-karry

Indisk krydret grøntsagsret med blomkål, broccoli og sødekartofler

Jeg tror aldrig jeg bliver træt af indisk mad, det er så let at lave ekstrem smagfuldt trods det at der ofte ikke er kød i, især hvis du sørger for at få brændt krydderierne godt af i gryden. Denne ret er super krydret, du justere selvfølgelig som du ønsker og smager til tilsidst.

Ingredienser (til ca. 6 personer):

  • 1 stort blomkål, delt i buketter
  • 1 stort broccoli, delt i buketter
  • 2 store sødekartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 stor løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, fintakkede
  • 2 teskefuld frisk ingefær, finrevet
  • 2 teskefuld gurkemeje
  • 2 teskefuld garam masala
  • 2 teskefuld stødt spidskommen
  • 2 teskefuldt stødt koriander
  • 1 teskefuld chilipulver (bare efter ønsket styrke)
  • 1/2 teskefuld cayennepeber (kan udelades, hvis du ikke vil have for meget styrke)
  • 2 teskefuld sennepsfrø
  • 1 teskefuld nigellafrø (kan undlades, hvis du ikke har det)
  • 1 dåse (400 g) kokosmælk
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 spsk. olie (gerne ghee eller kokosolie for den indiske smag)
  • 1 boullion terning
  • 1 dl vand
  • 1 stor håndfuld frisk koriander (til pynt)
  • Salt og peber efter smag
  • 3 spsk. limesaft
  • Ris (basmatiris anbefales, ca. 300 g)

Fremgangsmåde:

Forbered risene: Start med at koge risene, så de er klar, når retten er færdig. Skyl risene under koldt vand og kog dem derefter i dobbelt mængde vand i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre. Tilsæt lidt salt i kogevandet for smag.

Forberedt grøntsagerne: Skær blomkålen, broccoli og sødekartofler i passende buketter/tern. Læg blomkålsbuketterne og broccolibuketterne til side. Skær sødekartoflerne i tern, da de skal have lidt længere tid at tilberede.

Steg løg og krydderier: Varm 2 spsk. olie (eller ghee) op i en stor gryde eller wok over medium varme. Når olien er varm, tilsæt sennepsfrøene og nigellafrøene (hvis du bruger dem). Når frøene begynder at poppe, tilsæt løget og steg det i ca. 5-7 minutter, indtil det er blødt og let gyldent.

Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier: Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander, chilipulver og cayennepeber. Steg i ca. 1 minut, indtil krydderierne begynder at dufte og frigive deres aroma.

Tilsæt grøntsagerne: Kom sødekartoflerne i gryden og steg dem sammen med krydderierne i ca. 5 minutter, så de får en smule farve. Tilsæt derefter blomkålen og broccolien, og vend dem godt rundt i krydderierne.

Kog retten: Tilsæt tomatpuréen, buillionterningen, vand og kokosmælken, og rør det hele godt sammen. Lad retten simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Hvis retten bliver for tyk, kan du tilsætte lidt vand for at få den ønskede konsistens.

Smag til: Når grøntsagerne er møre, smag retten til med salt, peber og limejuice. Hvis du ønsker et ekstra kick, kan du også tilsætte mere chilipulver eller cayennepeber.

Servering: Server den krydrede grøntsagsret med de kogte ris og pynt med frisk koriander på toppen.

Varianter:

Hvis du vil gøre retten endnu mere fyldig, kan du tilsætte kikærter eller linser.

Du kan også tilføje lidt frisk chili, hvis du ønsker ekstra varme.

Denne krydrede indiske ret er fyldt med farverige grøntsager og dybde fra krydderierne. Den er perfekt til at varme dig op på en kold aften og giver et spændende alternativ til den klassiske indiske curry. Håber du og din familie vil elske den. Den er ret spicy.

Skrevet i: Aftensmad, Nyheder, Opskrifter

Primær Sidebar

Følg os på insta

Mit nye tiltag- vildt spændende

Footer

Banankage med valnødder og orangesmag

wokret

Vietnamesisk-inspireret wokret

Gulerodskage med fløde­skum og kanel­knas

Copyright © 2025 Storfamilien on the Brunch Pro Theme