Denne her vegetarlasagne er lidt mere tidskrævende end jeg normalt ville foretrække men vil sige, at det er tiden vær. Mikkel og Jeg fik bogen “Grøn aftensmad” fra Valdemarsro i julegave af Amalie og Sofie. En skøn opskriftblog og idag lod jeg mig kraftigt inspirerer af vegetarlasagnen i denne bog. Med med en del justeringer naturligvis.
- Grøntsagssauce:
- 3 løg
- 4 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 3 tsk timian
- 5 gulerødder
- 4 stilke bladselleri
- 1 squash
- 2 dåser tomatpure
- 2 dl vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- Et skvæt rødvin eller balsamico
Spinat sauce: - 1 pose hakket frossent spinat (450 g)
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 3 tsk basilikum ( tørret eller en håndfuld frisk)
- 2 dl piskefløde
- 2 drys muskatnød
Hvid sauce: - 4 dl mælk
- 1 stor spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl revet parmesan
- muskatnød, et par drys
- Hvid peber
- salt og peber
- 1 pakke lasagneplader
Sådan gør du:
Hak hvidløg og løg fint. Sauter i olie i en gryde. Tilsæt hakkede champignoner. Tilsæt groftrevne gulerødder, bladselleri og squash (foodprocessoren er din ven).
Tilsæt bouillon, vand, tomatpure og timian. Lad det småsimre en time med låg på, rør ind imellem. Smag til med salt og peber og rødvin/balsamico.
Sauter de det finthakkede hvidløg og øg på en pande i olie, tilsæt den frosne spinat og lad det tø helt op og lad vandet fordampe. Tilsæt de to dl fløde og krydderierne. smag til med salt og peber.
I en lille gryde laves nu den hvide sauce. Put det hele i en gryde. Melet skal dog lige rystes i en jævninge ryster med noget af mælket men ellers skal det hele bare koldt i en gryde. Varm langsomt op og rør hele tiden til det tykner. Smag til med krydderierne og put ekstra mælk i hvis den bliver for tyk.
Så skal den lægges sammen. Smør et lasagnefad og hæld halvdelen af den hvide sauce. Kom nu skiftevis grøntsagssauce, spinatsauce og lasagneplade. Afslut med den anden halvdel af den hvidesauce og smør det pænt ud. Bag ved varmluft 175 grader i 30 min. Tag ud og lad den så 15-20 min, så bliver den hel perfekt.
Server med en god grøn salat til.
Skriv et svar