En dejlig krydret indisk traditionel ret i vegetarudgave. Vi spiste faktisk tykke bløde nudler til, nok ikke særlig indisk men smagte nu virkelig godt alligevel.
Du skal bruge:
- 3 løg
- 3 fed hakkede hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt paprika
- ½ tsk. knust chili
- 2 tsk. salt
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk
- 2,5 dl fløde
- 2 spsk. agave sirup
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 1 dåse kikærter
- 4 snackpeberfrugter eller alm. peberfrugter
- 3 store gulerødder
- 1 aubergine
- Hakkede løg, hvidløg og ingefær sauteres i olie.
- Tilsæt krydderier og vend godt sammen. Det er vigtigt at krydderierne ikke brænder på, da de så bliver bitre.
- Hæld nu de resterende ingredienser i gryden (bortset fra grøntsagerne) og kog saucen igennem ved lav varme i ca. 20 minutter, inden den blendes helt glat med en stavblender og smages til.
- Kikærter og følgende grøntsager i tern; gulerødder, aubergine og peberfrugter, brunes på en pande.- Hældes dernæst over på en bageplade, drysses med salt og peber og bages i ovnen ved 200 grader i ca 15 min, til de er sprøde.
- Bland grøntsagerne i saucen og server med noget lækkert tilbehør f.eks naanbrød, ris, mangosalat eller en anden frisk eksotisk salat.
Skriv et svar