Børnene elskede det. Havde købt nogle lidt mere luksusagtige nudler i bazaren, det løfter det lige lidt. Husk at smage godt til, det gør en verden til forskel, når du lige gider bruge lidt ekstra tid på, at få smagen lige i skabet. Der skulle faktisk en del lemonjuice i, førend smagen var der. Jeg har en stor 1 l flaske med lemonjuice stående i køleskabet, da det bruges til, at smage de fleste retter til med.
Du skal bruge:
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 spidskål, skåret i strimler
- 2 røde peberfrugter i strimler
- 3 gulerødder, skråtskårne i tynde skiver
- olie
- 7 dl vand
- 2 grøntsagsboullionterninger
- 2 dåser kokosmælk
- 2 tsk karry
- 1 stor knold ingefær, finthakket (ala en kæmpe valnød eller mere)
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 store håndfulde frisk spinat
- En pakke ægnudler
- chili efter smag
- limefrugtsaft
- Evt tofu (jeg stegte det i rød karrypasta)
- Evt lemongræs pasta (1-2 spsk)
Sådan gør du:
Svits hvidløg i olien. Tilsæt karryen og brand den lidt af også.
Tilsæt kål, ingefær og gulerødder, sauter et par minutter. Tilsæt vand, bouillonterninger, kokosmælk og lad det simre. Tilsæt hvidløgspulver og evt. lidt chili. Lad det simre til gulerødderne er møre.
Tilsæt den friske spinat og kog det op.
Kog nudlerne i vand ved siden af og vend dem i retten eller server hver for sig.
Smag til med salt, peber og måske mere hvidløgspulver eller chili og en hel del lemonsaft (mere end du tror).
Hvis du vil have tofu til, som vi havde skal den blot skæres ud i firkanter og steges på en varm pande i olie, tilsat 1 spsk rød karrypasta. Steg til den er lysebrun og sprødstegt og put først på retten i det øjeblik den serveres.
That´s it guys 🙂
Skriv et svar