Igen en dejlig opskrift fra min madglade veninde kaldet Tømrerpigen. Jeg kender ikke disse linser, så vil glæde mig til, at afprøve retten. Jeg er jo den allerstørste linsefan (altså ikke hende på Bryggen, selvom hun også er herlig). Belugalinser skal heller ikke iblødsættes men blot koge 20 min, easy peasy!.
Du skal bruge:
- 5 dl. beluga linser (400 gram)
- 10 dl. vand
- salt
- 3 små løg, grofthakkede
- 1 presset fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri i små stykker
- 2 tomater i tern
- 3 revne gulerødder
- 1 ½ bouillonterning og vand eller fond
- 1 dl. rødvin
- 3 dåser hakkede tomater
- en lille smule rød balsamicoeddike
- 1 tsk (ramsløg)salt
- 2 tsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk spaghetti krydderi eller lignende
- peber
- Fuldkornsspaghetti eller “spaghetti” fra et stripetti græskar
Sådan gør du:
Skyl linserne i vand og kog dem ca. 15-20 minutter i 10 dl. vand med lidt salt (senere koger de videre i saucen). Hæld overskydende vand fra og krydr de varme belugalinser med de forskellige krydderier og rør rundt. Det hedder sig, at de optager mere smag, når de krydres, mens de er varme. Jeg lod dem stå og trække med krydderierne, imens jeg lavede resten af saucen.
Svits løg, hvidløg og bladselleri og tilsæt de friske tomater i tern. Tilsæt derefter gulerødderne og svits dem med. Hæld vand i gryden, så grøntsagerne er næsten dækket og tilsæt bouillonterning eller fond. Hæld rødvin i og de hakkede tomater fra dåse og lade det simre, indtil smagen af rødvin ikke er så kraftig længere, ca. et kvarters tid.
Hæld nu belugalinserne i og rør godt rundt. Lad retten simre yderligere, til du synes, at belugalinserne har den rette konsistens. Jeg havde kun 2 dåser hakkede tomater denne dag (og ikke 3 som angivet her i opskriften), så det blev en meget fyldig sauce. Således kan du sagtens skrue ned for mængden af linser, men de er jo super sunde, så egentlig ikke noget problem, at der er masser af dem. Desuden smager de dejligt . Tilsæt en lille smule rød balsamicoeddike for at tage den lidt bitre smag fra dåsetomaterne og smag til sidst retten til med lidt ekstra af krydderierne og servér den med fuldkornsspaghetti og salat til.
Velbekomme.
Skriv et svar