Opskriften er somsædvanlig til en stor famiie men stadig passer den fint i et almindeligt lasangefad. Denne moussaka er ret mild i smagen, alverdens krydderier kan med fordel tilsættes. Jeg var doven (sker ofte) og gad derfor ikke forkoge kartoflerne, hvilket jo ikke ligefrem lønnede sig med dobbeltid i ovenen (det er sjovt som dovenskab sjældent betaler sig i længden), så gør som jeg siger, FORKOG også selv om kartoffelskiverne er mikrotynde.
Du skal bruge:
- 1 kg kartofler i tynde skiver, let forkogte.
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- olie
- 400 g champignon
- 2 squash
- 4 dåser hakkede tomater
- 3/4 af et glas soltørrede tomater (olien hældt fra)
- salt og peber
Morneysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- 200 g mozzarella
- lidt muskatnød
- salt og peber
Sauter løg og hvidløg, tilsæt hakkede champignon, steg nogle minutter.
Tilsæt groftrevne squach, soltørrede tomater og hakkede tomater.
Lad det småkoge 20 min.
Smag til.
Den hvide sauce:
Smelt smør og tilsæt mel, rør som besat, kom mælken i lidt af gangen, rør rør rør indtil klumperne er væk. Put osten i og rør indtil den er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Bred halvdelen af saucen ud i det smurte fad. Læg lagvis kartofler og grøntsagssauce. Slut med resten af den hvide sauce.
I ovnen ca 45 min ved 175 g varmluft.
Vi serverede som sædvanlig en salat til.
Velbekomme kære venner 🙂
Skriv et svar