Gulerod og banankage brød uden mel og æg. En skøn gulerodskage med den dejlige karakteristiske smag af kanel. Den er glutenfri hvis du bruger glutenfrit havremel og laktosefri, hvis du finder en alternativ glasur.
Den er klart efter en kølig nat i køleskabet, hvorefter du putter glasuren på. Er du super sund dropper du glasuren, da den er det mest usunde på kagen men herregud spis hellere et stykke mindre og nyd den max, selvfølgelig med en knaldgod kop baristakaffe til.
Du skal bruge:
- 4 dl havremel ( du kan bare blende dit havregryn)
- 1 tsk natron
- 1 stor tsk kanel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- et par drys muskatnød
- 4 små bananer, moste.
- 1 dl fint revet gulerod
- 3/4 dl honning/sirup
- 3/4 dl mælk any kind… jeg brugte mandelmælk
- 1/2 dl olie
- 2 tsk ren vaniljepulver
- en lille håndfuld valnødder, groft hakket
glasur:
- 1 bakke philadelphia
- 2 tsk ren vanilje
- 2 spsk flydende honning
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk kokosolie
- 3 spsk fint revet gulerod
Sådan gør du :
Bland alt sammen og put de revne gulerødder i tilsidst. Bag ved 180 grader i ca 45 minutter, måske en anelse kortere. Bag i en rugbrødsform, gerne den mindste du har :-). Køl af- stil i køleskabet til næste dag og put glasur på.
Hyg dig med den og dine nære..
zoritoler imol skriver
It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!