• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Storfamilien logo

  • Forside
  • Opskrifter
  • Interessante emner
  • Lifestyle i storfamilien
  • Holy House

april 30, 2020

Citron orzo kikærte-suppe

Meget lækker anderledes cremet suppe. Hvis du ikke er den store fan af kikærter, ja så bør du omgående forlade denne blog. Ej pjat, så kan du bruge kogte kartofler i tern eller andre bønnetyper.

Du skal bruge:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg, skiveskåret.
  • 3 medium gulerødder, skåret i tynde skiver.
  • 5 fed hvidløg, most eller finthakket.
  • 1,5 l grøntsags boullion
  • 425 g kikærter, iblødsat og kogt eller dem fra dåse
  • 2 dl orzo (Orzo, også kendt som risoni, er en form for genskåret pasta, formet som et stort ris)
  • 4 æg
  • 1dl citronsaft, plus extra citronskiver til pynt (køb 2 citroner)
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 1–3 spsk friskskåret dill
  • havsalt og nykværnet peber

Sådan gør du:

  1. Varm olien over medium varme. Tilsæt løg, sautér i 3 minutter, tilsæt gulerødder og hvidløg, steg forstat 5 minutetter mens du rør hele tiden.
  2. Tilsæt bouillion og kikærter, skru op indtil det småkoger, skru så lidt ned og lad det småsimre.
  3. Tilsæt orzo og lad det koge indtil den er al dente, rør ofte, så pastaen ikke brænder på.
  4. Mens orzoen koger skal du slå æggene ud i en skål sammen med citronsaften. Pisk det sammen med et piskeris indtil en ensartet væske. 
  5. Tag 1 dl. op af den varme suppe (kun bouillionen) og mens du pisker kraftigt i æggeblandingen med den ene hånd hælder du megte meget langsomt bouillionen ned i æggeblandingen. Det skal være en MEGET tynd stråle, tjek hele tiden, at ægget ikke klumper. Tag en til dl. og gør det samme,
  6. Tag gryden af varmen. Nu gør du det omvente; du røre med en grydeske i den varme suppe mens du stadig meget langsomt tilsætter æggeblandningen. Æggene skal gøre suppen dejlig cremet. Hvis æggene begynder, at opføre sig som scramblingseggs, skal du lige vente og lade suppen blive et par grader koldere og så fortsætte.
  7. Tag suppen tilbage til varmen på low heat. Put spinaten og dill i og varm det med, indtil det er blevet blødt. Nu smager du suppen til med salt og peber og garanteret meget citronsaft. Det er vigtigt at den smager af noget og især citron.
  8. Server varm og pyntet med dill og citronskiver.

Vi fik nybagt grovbrød med sorte sesamfrø og citronpeber på, som tilbehør.

Hvad syntes du om dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

Ingen stemmeafgivelser endnu. Vær den første!

Skrevet i: Aftensmad, Nyheder, Opskrifter

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Følg os på insta

Mit nye tiltag

Footer

Banankage med valnødder og orangesmag

Rødbededeller

Hvid bønne-brownie

Copyright © 2023 Storfamilien on the Brunch Pro Theme