Efter et par ugers sommerferie trænger vores kroppe virkelig til gode sunde vegetarretter igen (“Tal for dig selv mor”. ville mine drenge nok sige. De elsker kød) . Selvom ferie er dejlig, er det også dejligt at vende tilbage den grundkosten, som systemet kender og trives godt på.
Her min udgave er Chili sin Carne. Det er vigtigt at bruge godt med krydderier og brænde dem en smule af på panden, så smagen bliver langt mere kraftfuld.
Du skal bruge:
- 4 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk stødt koriander
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk kanel
- 1/2 tsk chiliflager
- 3 dåser flåede tomater
- 3 dl røde linser
- 6 dl vand
- 2 dåser kidneybømmer
- 2,5 dl rødvin
- 5 gulerødder
- 1 dl majs
- 40 g mørkchokolade
- Salt og peber
Tilbehør:
- Sort guinoa
- En sjat olivenolie
- Avokado
- Creme fraiche
Sådan gør du:
- Steg hakket løg og hvidløg i en gryde, bare kort.
- Tilsæt spidskommen, koriander og kanel og lad det lige svitse en anelse af på panden, så det dufter ekstra stærkt og krydret i hele køkkenet.
- Tilsæt tomater, bønner, linser, groft revet gulerødder, majs, rødvin og chilien.
- Lad det simre lidt til min. linserne er møre, ca en halv time.
- Now the funny part; nu skal der smages til. Brug altid lidt tid på at smage til. Hak chokoladen og put i gryden. Smag til salt og peber. evt mere chili eller mere af de andre krydderier og rødvin.
- Som tilbehør serverede jeg kogt quinoa, vendt i lidt olivenolie. Der ud over creme fraiche og avokado.
- Det er også altid godt med en god stærkt chilisauce til.
Skriv et svar