Brownie med sød kartoffel er endnu en opskrift på en lækker fugtig brownie, som har en stærk smag af chokolade, og er skøn til en kop kaffe eller te.
Den er både gluten og laktosefri. Det vil de fleste af mine opskrifter være for tiden, da jeg stadig for mit eget vedkommende eksperimentere med at undlade laktose og gluten.
Lige meget hvad er det altid en dejlig fornemmelse at erstatte hvedemel med en grøntsag. Især hvis en masse børn skal guffe den i sig.
Du skal bruge
- 3 dl sødkartoffelmos (sød kartoffel skåret i firkanter og kogt møre og derefter blendet eller most til en tyk mos)
- 2 store spsk peanutbutter
- 1 stor spsk kokosfedt
- 1 tsk vaniljepulver
- 1,5 dl havremel (glutenfrit)
- 12 dadler uden sten
- 3/4 dl kakao
- 1 stor spsk honning
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Glasur
- 1 dl sød kartoffelmos
- 75 g mørkchokolade
Sådan gør du:
- Kog kartoflerne, jeg brugte kun en stor sød kartoffel, du skal ende med at få i alt 4 dl mos. Mosen skal være tyk og stå af sig selv. Køl af.
- I en foodprocessor blendes dadler fint sammen med sød kartoffel, peanutbutter og kokosolie. Blend resten med. Blend til ensartet masse.
- Smør en lille bradepande med kokosolie, hæld dejen over og smør den jævnt ud, bag ved 180 grader varmluft i ca. 25 min. Den kan godt se lidt underbagt ud men den er højst sandsynligt færdig.
- Køl af og lav glasuren ved at blande 75 g smeltet chokolade med 1 dl finblendet sød kartoffelmos. Smør på kage og sæt den i køleskabet et par timer, eller hvis du ikke kan vente kortvarigt i fryseren.
Skriv et svar