Jeg har dældusme bagt mange kikærtekager de sidste par dage.
Manden i den tyrkiske bazar her i byen nikker pænt til mig når jeg hveranden dag hamstre kikærter i storkøb.
Well guys!, her kommer en version med tahin (en sesampasta, fåes billigt i rema) og appelsin (en orange citrusfrugt fra de varme lande ;-)).
Du skal bruge:
- 2 dl havregryn
- 300 g kogte kikærter (efter posens anvisning)
- 1 spsk kokosolie
- 1 banan
- 1,5 dl mælk evt plantemælk
- 2 spsk spsk honning
- 2 spsk tahin
- 2æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- fintrevet skal fra en øko appelsin (vigtigt det er økologisk ellers dør du i morgen)
- 50 g chokolade, grofthakket (jeg brugt appelsinchokolade)
Glasur og pynt:
- 50g chokolade
- 1 spsk tahin
- sesamfrø til pynt
- saften fra appelsinen
Altså! frem med foodprocessoren, blend først havregrynene til mel, blend kikærterne med og kom resten af ingredienserne i en af gangen. Blend godt.
Put i en smurt springform eller lignende i samme størrelse, hæld den hakkede chokolade over og pres den ned med dejskraberen.
Bag ca 25 min i varmluftovn ved 175 grader. Den skal blive pænt lysebrun og lidt crispy i kanterne.
Køl af.
Dryp halvdelen af appelsinsaften over kagen og hæld resten ind i din mund eller en andens mund som står i nærheden.
Smelt chokoladen i mikrovnen og rør tahin i, dekorer kagen, lav evt. dobbeltportion glasur, jeg var lidt fedtet med det. Drys med sesamfrø.
Den er god lun men faktisk endnu bedre køleskabskold næste dag.
Enjoy venner!!
Skriv et svar