I storfamilien kender vi også til små mængder. Igår aftes var vi guddødeme kun fire personer, sådan to voksne og to børn. Sådan en helt almindelige familiesize. Det er bestemt hyggeligt og noget mere intenst at sidde sammen ved et bord når vi er så få. Mærkeligst af alt er at man pludselig kan høre sine egne smaskelyde inden i hovedet, sådanne mundlyde bortfalder normalt i den evindelige baggrundsstøj. Når man som mig har et vanskeligt forhold til lyden af det som foregår i folks munde foretrækker jeg faktisk mange rundt om et bord. Nå til sagen:
Oh lala en lille kaffebar!
Eller ja, den er god til en kop kaffe, ikke alene god, men rent ud sagt DE-LI-CI-OUS.
De skal ikke bages men bare et par timer i køleren.
Opskriften er som følger:
- 75 g mandler
- 75 g havregryn
- 100 g dadler
- 1/2 tsk havsalt
- 2 spsk kakaopulver
- 1 øko appelsin ( den største i nettet)
- 1 spsk kokos olie
Glasur :
- 100 g mørk chokolade
- 1 håndfuld mandler
- 1 øko appelsin (kun skallen)
- 2 håndfulde havregryn
- 2 tsk kokosolie
Ved godt det er lidt træls at skrive håndfulde men kender I ikke det, at jeg lige havde lidt travlt og derfor bare stak hele næven ned i mandel- og havregrynsposen.
Blend alt i foodprocessoren, start med at blende mandler og havregryn til mel og put så resten i. Hvis dadlerne ikke er bløde skal de lige ligge ca 10 minutter i varmt vand og så udstenes naturligvis.
Brug både skal og saft fra appelsinen.
Dejen skal være tyk og klistret. Put den med en dejskraber ned i en lille bradepande. Jeg brugte bare en stor Ikea-madkasse beklædt med bagepapir. Mas det godt ned og ind i køleren med det.
Efter en times tid kan du putte glasuren på.
Lav glasuren:
Hak mandler groft. Rist havregryn og mandler på en pande i 1 tsk kokosolie indtil det bliver lysebrunt og inden det lugter brændt. Tag af panden og bland med den revne appelsinskal.
Smelt chokoladen i mikrorovnen, put 1 tsk kokosolie i.
Tag kagen ud af køleskabet. Jeg valgte lige, at tage den ud af formen og give den lidt med kagerullen ovenpå bagepapiret så den fik en fin lige overflade.
Put den smeltede glasur på og drys den sprøde lækre fyld på og så tilbage i køleskabet i mindst en time.
Skær i fine barer med en god skarp kniv og spis med det samme (eller kald lige på familien og anret fint.
Not bad at all..
Skriv et svar