Fennikelsalat med grillet Squash
Virkelig lækkert faktisk, og hvad sker der lige for at det er en opskrift til to. Manden og jeg var på helt mirakuløs vis alene her til aften. Ja altså selvfølgelig havde vi baby Julius men han bor jo bare på mig, den lille lækkerhed. Salaten her fandt Mikkel på;
Det skal du bruge (2 personer):
- 2 små squash eller 1 stor
- 1 hel frisk fennikel
- 2 dl kogte hvide bønner
- 1 tomat
- Olivenolie
- Chili
- Soya
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl grøntsagerne.
Skær enderne af squashen, halvér på midten, skær den i skiver på langs (tykkelse som rugbrød ca.)
Pensl med olivenolie, drys med salt og peber.
Grill squashstykkerne på en forvarmet grillrist, grillpande eller alm pande i 3 min på hver side.
Afkøl.
Skær fennikelskiver på langs og steg skiverne i olivenolie til de er gyldne og møre med lidt bid.
Drys med salt og peber.
Læg skiverne på et fladt serveringsfad.
Afkøl
Læg de grillede squash ovenpå.
Rist de kolde, kogte hvide bønner i olivenolie på en pande.
Drys med chili og peber under stegningen.
Når bønner e er godt ristede hældes en sjat soya (ca. 2-3 spsk) over panden. Koges ind og panden slukkes.
Afkøl og drys over salaten.
Skær en tomat i skiver og anret mellem lagene.
Hæld evt. lidt mere olivenolie over til sidst inden serveringen.
Kan både serveres lun eller afkølet.
Skriv et svar