Champignonstuvning med blomkålsmos.
Skøn hverdagsmad, vi havde til et måltid. Almindelige familier vil nok have til to dage med mindre i er typerne som spiser ufattelige store portioner.
- En god slat olivenolie
- 1 stort løg
- 6 fed hvidløg
- Et bundt bladselleri
- 6 gulerødder
- 500g eller mere. champignon
- 3 tsk kyllinge krydderi (brugte det fra knorr men anet er fint)
- 1 dl smør
- 1, 5 dl mel
- 1 dl hvidvinseddike
- 8 dl kyllingebouillion
- 1 dåse kokosmælk
- salt og peber
Mos:
- 2 blomkål
- 1 kg kartofler
- stor spsk smør
- lidt mælk
- salt og peber
Opvarm olivenolie på middel varme i en stor gryde.
Tilsæt hvidløg, løg og selleri, steg i 3-5 min eller indtil løgene bliver gennemsigtige.
Tilsæt så gulerødder og champignon, steg videre og tilsæt salt, peber og kyllingekrydderiet.
Steg indtil champignonerne bliver let lysebrune.
Put smøren i og rør.
Hæld melet over og rør grundigt.
Hæld så hvidvinseddiken over og rør.
Så skal bouillonen i og kokosmælken.
Rør til der ingen melklumper er og sovsen bliver dejlig tyk.
Småkog 10-15 min
Smag til
Mos:
Del blomkål i små buketter, skær kartofler i tern.
Kog i ca 10 min til begge dele er møre, hæld vandet fra
Mix i en blender eller med en stavblender.
Hæld en slat mælk og smør i og mix til den sidder lige i skabet
krydder med salt og peber.
Holy Macrony it’s not so bad!
Skriv et svar