Smager så meget bedre end det lyder;-)
til ca 8-10 personer, hvis der er en god salat til.
Først laves tærtebunden:
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 4 dl hvedemel
- 1,5 dl mælk
- 1dl olivenolie
- 3 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader
Bland alt i en skål og ælt til en dej, måske skal der en smule mere væde eller tørt.
Pres det ud i en smurt bradepande (ala det fad du plejer at lave en stor lasagne i).
Prik med en gaffel
Bag ca 15 min ved alm varme (200 g) tages ud.
Imens laves fyldet:
- 1 mellem/stort spidskål
- 6 gulerødder
- 2 røde peberfrugter/snackpeber
- 1 bundt forårsløg
- 12 æg
- 8 dl madlavningsfløde
- 2 tsk salt
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- salt og peber
- 1/2 tsk revet muskatnød
Snit kålen i tynde strimler og gulerødderne i små tern. Kog de to ting i 3-4 minutter (put det først i vandet når det koger)
Hæld det i en sigte, pres vandet ud og skyld med koldt vand. Pres igen alt vandet fra og dup det tørt med et viskestykke.
Peberfrugt og forårsløg skæres i tynde strimler.
Pisk æg, fløde og krydderier.
Fordel nu halvdelen af spidskål og gulerodsblandningen over tærtebunden, derefter halvdelen af forårsløg og peberfrugtblandningen og gentag så du afslutter med peberfrugter og forårsløg.
Hæld æggemassen over .
Stil tærten ind i ovnen igen og bag ca 40 min, måske lidt længere.
Vi serverede en dejlig grov salat til med rødkål og æbler.
Enjoy folks!!
Skriv et svar