Holy Macrony, de er gode. Bare lav dem, det er det eneste der er at sige.
Nougat lag:
- 2 dl cashewnødder
- 1 dl Peanut butter
- 2 tablespoon akacie honning
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk vand
- 2 spsk kokosmel
- 1/2 tsk salt
Karamel lag:
- 2 dl dadler uden sten
- 1/2 dl Peanutbutter
- 2 spsk mælk (evt mandelmælk)
- 1 tsk vanilje
- 1/4 tsk salt
Topping:
- 1/2 dl saltede peanuts peanuts –
Chokolade lag:
- 150 g mørk chokolade
- 1 spsk kokosolie
Sådan gør du:
Nougat lag:
- I en foodprocessor blendes cashewnødder, peanutbutter, akaciehonning, kokosolie, vand og kokosmel. Blend indtil det bliver en tyk pasta uden klumper. Må gerne være grynet. Du bliver sikkert nød til, at stoppe foodprocessoren nogle gange for at skrabe det ned af kanterne.
- Konsistensen skal være som modellervoks, hvis det er alt for tørt tilsætter du lidt vand.
- Press nougatlaget ned i en lille form, ala en stor madkasse som er dækket af bagepapir. Tryk det evt flat med bagsiden af en kold ske. Put det i fryseren mens du laver næste lag.
Karamel lag:
- I den samme foodprocessor-skål (du behøver ikke vaske den op) tilsætter du dadler (hvis de er tørre skal de lige ligge 10 min i kogende vand først), peanutbutter, mælk, vanilje og salt.
- Blend på high speed indtil ingredienserne er blendet helt sammen og massen er ensartet uden klumper. Sluk og skrab ned fra kanterne nogle gange.
- Hent beholderen i frysteren og put karamellaget på. Spred peanuts ud over og tryk dem lidt ned i massen.
- Put beholderen tilbage i fryseren i ca 15 min.
- Efter 15 min tager du den ud af fyseren og op på et spækbrædt, hvor du skærer dem ud i den ønskede snickersstørrelse, ca 12 stk.
Chokolade lag
- Smelt den mørke chokolade over vandbad og put kokosolie i. Sluk og lad det stå.
- Stil barene på en gaffel og held med en ske chokolade på, så den er helt dækket og drypper ned i skålen. Stil dem på bagepapir eller madpapir eller en plastik overflade.
- Fortsæt til alle er dækket.
- Put i fryseren ca 10 min eller indtil chokoladen er stivnet.
- Opbevar derefter i køleskabet, hvor de kan holde sig op til 3 uger.
Skriv et svar