Denne er pesto er både billig at lave og smager simpelthen så godt. Gør dig umage med, at smage den til, indtil den sidder lige i skabet. Perfekt til nye kartofler og alt muligt andet.
Det skal du bruge:
- En stor dusk kruspersille (ca 2 store håndfulde, gerne direkte fra køkkenhaven eller den lokale bazar)
- 3 dl god olivenolie
- salt og peber
- Citronsaft
- ca 1,5 dl Solsikkekerner (alt efter hvor tyk pestoen ønskes)
Sådan gør du:
- Skyld persillen og pil de store stilke fra.
- Kom persillen op i en høj beholder og hæld tre dl olivenolie ovenpå. Tilsæt salt og peber og blend med stavblenderen (alternativ foodprocessoren).
- Blend til persillen er nogenlunde findelt, men ikke helt udblendet.
- Smag til med citronsaft, ca 2 spsk.
- Afslut med at komme solsikkekernerne ned i pestoen og blend kort til ønsket konsistens.
Jeg foretrækker den rimelig grov.
Brug den som tilbehør til nordisk mad, nye kartofler, æg, salater, pølsebord osv.
Tip: Pestoen kan varieret i mange toninger. Du kan evt. tilsætte parmesanost, vesterhavssost eller hvidløg (som så skal blendes med sammen med persillen).
Kan opbevares et par dage i beholder med låg i køleskabet.
Skriv et svar