Endnu en i rækken. En sund kage som indeholder banan, gulerod, mandler og andre gode sager.
Kagen er så simpel og typisk mig er den så let at lave, da alt bare skal ned i den store kværn og massakreres til ukendelighed.
Hvis ellers børnene var i skole var det sådan et stykke, de ville få med til 10-pausen. Den smager nok bedst på dagen og dagen efter. Put evt flere krydderier i, så som nelliker, ingefær, kardemomme og den slags. Jeg havde ikke noget mørk chokolade (eller det havde jeg egentlig men det forsvandt meget hurtigt ned i mit svælg efter indkøb) så derfor denne glasur som også er lækker.
Du skal bruge:
- 3 dl havregryn
- 1 dl mandler
- 10 tørrede abrikoser/ eller dadler
- 1 banan
- 2 store spsk kokosolie
- 1/2 tsk salt
- 3 æg
- 1 spsk tahin
- 1 stor gulerod
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 store tsk kanel
- en håndfuld valnødder
Glasur - 2 store spsk kokosolie
- 2 spsk kakaopulver
- 2 spsk akaciehonning
- 1 tsk vaniliepulver
Sådan gør du:
Blend hele molevitten, undtagen valnødder, i foodprocessoren, indtil det er ensartet. Hæld det i en rugbrødsform med bagepapir. Mas de hakkede valnødder ned i dejen.
Bag ved 180 grader varmluft i 35 minuter, sooo simple!!.
Smelt koksolien let og bland kakao og honning i. Smør på og drys med lidt flere hakkede valnødder.
Skriv et svar