Jeg valgte ikke at hælde saucen over salaten, så man selv kunne bestemme, hvor meget eller lidt man ville have. Men en anden gang ville jeg måske nok vælte det hele sammen. Justér selv om du vil have flere grøntsager eller flere nudler og sørg for at smage saucen til, så bliver det rigtig godt 😉
Du skal bruge.
Til nudelsalaten:
- 1 pakke grovnudler (250g), jeg brugte faktisk dobbelt med nudler)
- 1 spsk olie
- 1 rød peber eller snackpeber
- 2 gulerødder, skåret på skrå i tynde skiver
- 1 broccoli, plukket i små buketter.
- 1dl hakket koriander
Peanutsaucen:
- 2 dl peanutbutter
- 1 dl soyas
- 1 dl varmt vand
- 2 spsk risvinseddike
- 1 spsk ahornsirup eller honning
- 2 tsk sesamolie
- 2 tsk chilisauce
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 1/2 tsk peber
Sådan gør du:
Kog nudlerne som der står på pakken.
Varm olie i en gryde. Tilsæt peberfrugt, gulerødder og broccoli. Sauter 8-10 min, indtil grøntsagerne er blevet lidt bløde men stadig med bid i. Tilsæt nudlerne og vend det hele sammen.
Bland koriander i og pynt med det.
Bland alle ingredienserne til saucen i en skål. Giv den en tur med stavblenderen indtil massen er helt cremet, smag til.
Bland det i salaten eller servér den ved siden af, så folk selv kan justere, hvor meget de vil have.
Retten kan evt også pyntes med peanuts.
Skriv et svar