Her i livet gælder det bla. om, at sørge for, at putte en masse sunde og smagfulde ting ned i dine børns maver. Havregrød har altid været en god kilde til alverdens vitaminer og mineraler. Der er intet dårligt, at sige om havregrød, det skulle da lige være, at den i længden kan blive en smule kedeligt (som i gudsjammerlig kedelig).
På en måde er det så meget bedre, at spise havregrød end havregryn med mælk. Dels fordi du kan udskifte mælken med vand og dels fordi du faktisk spiser en del mindre gryn, når du koger den, da den svulmer op.
Det er ikke særlig svært, at pifte havregrøden op med ting og sager som du har i køkkenskabet i forvejen. I morges fik Alfred denne variant med kakao (rå kakaopulver). Bærene er fra fryseren, jeg lod dem lige ligge i ca 10 minutter og skar dem så i skiver. Alfred spiste helt op, det er altså et godt trick at pynte maden fint, så ryger den lettere ned i de små børnemavser.
Du skal bruge:
- 3 dl havregryn
- 6 dl vand
- 1 spsk kakaopulver
- 1 spsk peanutbutter
- 2 spsk hørfrø
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 banan (most og vendt i tilsidst)
Pynt: banan, jordbær, hakkede mandler og dadler, og kokos.
Sådan gør du:
Kog det hele og vend banan i tilsidst.
Skriv et svar