Meget eksotisk og smagfuld ret. Jeg valgte, at lave den lidt tyndere så den mere blev spist som en tyk suppe med ske med brød til. Men hvis du putter lidt mindre vand i kan konsistensen blive lidt tykkere og dermed minde mere om en Dahl. Her serverede jeg retten med bulgur og hvidløgs ristede gulerødder samt brød med krydderier i ovn (groft franskbrød skåret i skiver, penslet med olivenolie og drysset med oregano og hvidløg).
Denne opskrift er til ca 4 personer.
Du skal bruge:
- 2 spsk kokosolie
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk koriander
- 10 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk ingefær, most eller finthakket
- 1 spsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- 2 dl brune linser
- 1–2 tsk cayennepeber
- 6 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk citronsaft
- pynt evt med hakket frisk koriander.
Sådan gør du:
- Varm kokosolien. Tilsæt spidskommen og koriander. Lad det blive brunt uden, at det brænder på. Tilsæt hvidløg og svits det med i ca 2 min.
- Tilsæt de hakkede tomater, ingefær, gurkemeje og salt og lad det simre et par minutter. Tilsæt linser, vand og cayenne. Bring det i kog. Lad det simre i 35-40 min, rør et par gange undervejs.
- Når linserne er møre og retten er blevet tyk skal kokosmælken i, kog op og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skriv et svar