Denne kage smager så dejlig frisk. Jeg havde stikkelsbær i fryseren, som skulle bruges. Alle bær kan i princippet bruges og har du ikke fra sommerens bugende buske, er det super fint med dem fra frysedisken ;-). På denne variant er der flødeskum blandet med philadelphia. En mere light model kunne være vaniljeskyr.
Du skal bruge:
- 3 æg
- 8 dadler
- ¼ tsk. salt
- 175 g mandler
- 50 g mørk chokolade
- 400 g stikkelsbær (evt. fra frost)
- 2 spsk majsstivelse/maizena
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk honning
Creme til toppen: - 2 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38 %
eller: - 2 del piskefløde
- 3 spsk light Philadelphia flødeost
eller en letter version: - 3 dl vaniljeskyr
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°. Smør springformen med smør.
Tag stenene ud af dadlerne og hak dem i foodprocessoren, tilsæt mandlerne og hak dem med.
Tilsæt salt og æg og giv det en ordentlig omgang.
Hak mørk chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca 25 minutter. Lad den køle helt af i formen sat på en rist.
Skyl og nip stikkelsbær, put dem i en gryde. Hvis de er friske skal der tilsættes en sjat vand, men hvis de er frosne, er det ikke nødvendigt. Tilsæt vanilje og honning og kog op, lad det koge nogle minutter.
Tag det af varmen tilsæt majsstivelse. Sæt den tilbage på varmen ved lidt lavere temperatur og rør grundigt med et piskeris.
Blend det med en stavblender og kog lidt op igen, indtil det bliver en tyk grød, juster gerne med væde eller stivelse.
Grøden skal gerne være blank og tyk, lad den køle lidt af og hæld den derefter på kagen, som stadig er i springformen.
Sæt på køl nogle timer indtil stikkelsbærgrøden stivner. Server lige fra køleskabet, med din selvvalgte creme ovenpå.
With a nice cup of tea 🙂
Skriv et svar